Obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka!

Na gradskom trgu „Venac slobode“ danas je, u organizaciji udruženja „Uvek sa decom“ obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka.

Printscreen

Uz prisustvo velikog broja dece, učenika Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“ i drugih škola, organizatori su simbolično pustili balone u slavu dece koja nisu više sa nama.

Povod okupljanja je da se ukaže na veliki problem i pruži podrška svoj deci koja se bore sa teškim bolestima, a prema statistikama, nažalost, svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka. Ipak, ukoliko se bolest na vreme dijagnostikuje, šanse za izlečenje su velike.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović koji je istakako važnost današnjeg skupa.

Printscreen

„Okupili smo se danas kako bi obeležili Međunarodni dan dece obolele od raka, koji se drugi put održava u našem gradu i koji će nastaviti da se obeležava u Aranđelovcu i narednih godina.

Okupili smo se kako bi pozdravili i poslali svu ljubav ovog sveta malim borcima, našim herojima, deci koja borave u Institutu za onkologiju i radiologiju kliničkog centra Srbije, sa sedištem u Beogradu i svim drugim ustanovama gde se mališani leče.

Naše misli, želje, pažnja i sve što možemo da kažemo staje u jednu jedinu reč – zdravlje. Zato, ne postoji plemenitiji cilj od onog kojim se bavi udruženje „Uvek sa decom“ i vi ste zaista godinama unazad, sprovodili niz akcija pomoći za najmlađe, svakog dana i svakog meseca.

Ogromna, neizmerna zahvalnost za sve što činite i za sve Aranđelovčane koji se uključuju u akcije pomoći. Hvala svim privrednicima i javnim preduzećima i ustanovama koje su izašle u susret i priključile se humanim akcijama, a Opština Aranđelovac će, kao i do sada, pomagati našim sugrađanima za lečenje od teških bolesti,“ rekao je u svom obraćanju predsednik opštine Bojan Radović.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *