Aranđelovac je za vikend bio domaćin za skoro 650 učenika, nastavnika i roditelja koji su proveli tri dana u našoj opštini.

U prostorijama Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“ se održalo 45. državno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola sa čitave teritorije Republike Srbije.

Printscreen

Takmičenje je organizovano od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Društva fizičara Srbije, domaćin je bila OŠ „Milan Ilić Čiča“, a pokrovitelj Opština Aranđelovac. Svi smeštajni kapaciteti su bili puni, a verujemo da su naši gosti imali šta da vide u Aranđelovcu.

Na svečanoj ceremoniji pre početka takmičenja prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović koji je poželeo dobrodošlicu u Aranđelovac organizatorima, svim gostima i takmičarima.

Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović

„Poštovani prijatelji, cenjeni predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uvaženi gosti iz Društva fizičara Srbije, dragi nastavnici i učenici,u ime Opštine Aranđelovac i svoje lično ime želim vam dobrodošlicu u naš grad, u prostorije Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“ gde će se održati 45. državno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola sa čitave teritorije Republike Srbije. Izuzetno nas raduje što smo u prilici da ugostimo čak 647 učenika od šestog do osmog razreda, koji su ostvarili najbolje rezultate i došli na ovo završno, republičko takmičenje. Nauka kojom se bavite jedna je od najvažnijih i zato ne sumnjam u vaše intelektualne, ali i ljudske kvalitete. Dobar deo svog života sam proveo studirajući, a potom i kao profesor fizike, nadam se, prenosio znanje, spremao učenike za takmičenja, ponosan sam na te godine i veoma sam svestan težine posla i nauke kojom se bavite.Učenicima koji će rešavati zadatke i učestvovati na državnom takmičenju iz fizike želim puno sreće, znanja i uspeha. Svi vi, dragi đaci, koji ste došli do ovog nivoa već ste pokazali ogromno znanje i moja poruka vama je da nastavite da se usavršavate, marljivo i vredno učite, a rezultati vašeg rada će sigurno doći u godinama koje slede. Zahvaljujem se, još jednom, dragim predstavnicima Ministarstva, Društva fizičara, svim gostima, domaćinima, direktoru i nastavnom kadru Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“.Želim vam ugodan boravak u Aranđelovcu, da ponesete sa sobom lepe utiske i naravno, da se vidimo ponovo. Živeli i srećno,“ rekao je u svom obraćanju Bojan Radović.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *