ZAPOČETA IZGRADNjA VRTIĆA U ARANĐELOVCU 31.1.2024. godine!

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović i predsednik Skupštine opštine Aranđelovac Nikola Obradović položili su kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u ovom gradu.

Printscreen

Ministarka Đukić Dejanović izjavila je da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetnije uslove za rad i učenje kroz infrastrukturne projekte.

Printscreen

„Stoga obrazovanje zauzima posebno mesto u projektu „Skok u budućnost Srbija – 2027“, a to dokazujemo i danas izgradnjom novog vrtića u Aranđelovcu“, izjavila je ministarka prosvete i dodala da će novi objekat obezbediti 120 novih mesta za decu. Plan je da se izgradi 23 objekta u 22 lokalne samouprave, čime će se obezbediti dodatnih 11.000 mesta za mališane u vrtićima. Na ovaj način pruža podrška lokalnoj samoupravi, ali roditeljima i deci, istakla je ona.

Printscreen

Novi objekat, prema njenim rečima, prostiraće se na oko 800 kvadratnih metara i za njegovu izgradnju izdvojeno je 86 miliona dinara. „Izgradnjom novog vrtića obezbeđujemo neuporedivo bolje uslove za decu i zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Duga“. Kada budu gotovi radovi na vrtiću „Sunce 2“, imaćemo prostora za organizaciju rada sa šest vaspitnih grupa, što će omogućiti i dodatan upis dece i umnogome olakšati rad Predškolske ustanove „Duga“.

Printscreen

Opština Aranđelovac izražava veliku zahvalnost Ministarstvu prosvete i celokupnoj Vladi Republike Srbije za ogromnu pomoć i izdvojena sredstva koja su obezbeđena preko resornih ministarstava u proteklim godinama. Kapitalna ulaganja u razne projekte od vitalnog značaja za razvoj Aranđelovca učinila su da naša opština napreduje, razvija se i rešava suštinski važna pitanja od interesa svih građanki i građana,“ rekao je ovom prilikom predsednik opštine Bojan Radović.

Printscreen

Ministarstvo prosvete je u prethodnom periodu pružilo sistemsku podršku unapređivanju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Republike Srbije. Ta podrška se odnosi i na Predškolsku ustanovu u Aranđelovcu i na njene zaposlene. Za zaposlene su organizovane obuke, kao i sticanje praktičnih iskustava kroz posete centrima klastera u cilju unapređivanja veština i znanja. Posebna pažnja posvećena je Timu za inkluzivno obrazovanje za koji je organizovana obuka čiji je cilj podrška razvijanju inkluzivne prakse. Priređene su obuke za 60 odsto vaspitača u cilju unapređenja digitalnih kompetencija.

Printscreen

Posebna sredstva Ministarstvo prosvete je izdvojilo za dodatno opremanje predškolske ustanove „Duga” IKT opremom i niskim mobilnim nameštajem. Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije. Ovim projektom ukupno će biti obuhvaćena 23 objekta a vrednost investicije je 47 miliona evra.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *