Postavljen kamen temeljac za izgradnju novog objekta vrtića „Sunce 2“

Danas je, u prisustvu ministarke prosvete prof. dr Slavice Đukuć Dejanović, predstavnika Svetske banke, izvođača, predsednika opštine Aranđelovac, članova lokalne samouprave i zaposlenih Predškolske ustanove „Duga“, svečano postavljen kamen temeljac za izgradnju objekta vrtića „Sunce 2“.

Novi prostor imaće kapacitet za oko stotinu četrdeset mališana, podeljenih u šest vaspitnih grupa, a u više od 800 kvadratnih metara, stvoriće se prostor za dodatan upis dece i umnogome olakšati rad Predškolskoj ustanovi „Duga“. Vrednost radova je oko 115 miliona dinara sa PDV.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović, koji se zahvalio Ministarstvu prosvete i Vladi Republike Srbije na ogromnoj pomoći.
„Opština Aranđelovac izražava veliku zahvalnost Ministarstvu prosvete i celokupnoj Vladi Republike Srbije za ogromnu pomoć i izdvojena sredstva koja su obezbeđena preko resornih ministarstava u proteklim godinama. Kapitalna ulaganja u razne projekte od vitalnog značaja za razvoj Aranđelovca učinila su da naša opština napreduje, razvija se i rešava suštinski važna pitanja od interesa svih građanki i građana.
Hvala Vladi Republike Srbije, što razume i brine o realnim potrebama naše opštine.
Realizacija ovog projekta će dugoročno rešiti pitanje kapaciteta i smeštaja dece sa teritorije opštine Aranđelovac, odnosno uticati na značajno poboljšanje kvaliteta usluga koje pruža Predškolska ustanova „Duga“. Svesni sve većeg broja zaposlenih lica u Aranđelovcu, veće potrebe za uslugama vrtića i potrebe da sva deca imaju optimalne uslove, ovaj projekat imaće nemerljiv doprinos ka tom cilju, a unapred se radujemo prijemu mališana u nov vrtić“, istakao je Radović.

Izgradnja vrtića „Sunce 2″ je deo projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koji se finasira iz zajma Svetske banke, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije.

Ministarka prof. dr Slavica Đukić Dejanović izrazila je nadu u ubrzani proces izgradnje i ulaganja u obrazovanje i poboljšavanje uslova u prosveti. Zahvalila se domaćinima na gostoprimstvu i najavila dodatna ulaganja u narednom periodu.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *