ARANĐELOVAC NE SME DA STANE! Nastavak obilaska seoskih mesnih zajednica

Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović sa saradnicima juče je obišao seoska domaćinstva i razgovarao sa meštanima o nastavku ulaganja i pomoći u oblasti poljoprivrede.

Printscreen

Bojan Radović i Goran Orlić posetili su Mesnu zajednicu Venčani, gazdinstvo porodice Savić, koja je dobila subvencije za kupovinu traktora u iznosu od 5 hiljada evra. Vlasnici su velikog broja krupne stoke, svesni potrebe ulaganja u mehanizaciju radi efikasnijeg obrađivanja zemlje i proizvodnje hranu za svoje životinje, odlučili su se za kupovinu novog traktora.

Printscreen

Zahvaljujući subvencijama, koje Opština sprovodi od ove godine, dobili su bespovratna sredstva u iznosu od 600 hiljada dinara, kao pomoć za kupovinu novog traktora.

Ističu da im opštinska pomoć dosta znači i da će biti od velike koristi za buduća ulaganja. Tri generacije Savića, u istom domaćinstvu, složno i vredno obavljaju sve seoske poslove, dok uporedo sa tim, rade i u preduzeću, tako da, kako kažu, vremena za odmor nema previše, ali ne žale se i sa osmehom obavljaju svoje dužnosti.

Printscreen

Nakon posete porodici Savić, usledio je obilazak Mesne zajednice Brezovac, porodice Draška Jovanovića, jednog od najvećih proizvođača voća u aranđelovačkoj opštini, koji uzgraja više od 23 hektara različitih sorti. Razgovaralo se o nastavku ulaganja u poljoprivredu, mogućnostima pomoći za kupovinu mehanizacije i drugim oblicima subvencija koje nudi lokalna samouprava. Ljubazni domaćini su spremili svoje proizvode, koji su izuzetnog kvaliteta.

Predsednik Opštine Bojan Radović nastaviće da obilazi seoska domaćinstva i sa svojim saradnicima radi na načinima pomoći domaćim poljoprivrednicima.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *