MINISTAR MARTINOVIĆ: PRIORITET ZAPOŠLJAVANJE NOVIH VASPITAČA I IZGRADNJA SKUPŠTINSKE SALE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas Opštinu Aranđelovac.

Nakon sastanka sa rukovodstvom lokalne samouprave, kome je prisustvovala načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, uledio je obilazak potkrovlja zgrade Opštine, gde je ministar Martinović obećao sredstva za dogradnju skupštinske sale i njenu digitalizaciju. Istakao je i mogućnost zapošljavanja novih radnika u predškolskim ustanovama, zbog sve većeg broja upisane dece u neki od aranđelovačkih vrtića. Kazao je da se upoznao i sa drugim problemima u lokalnoj samoupravi koji nisu u direktnoj nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali da će kolege iz drugih resora upoznati sa potrebama žitelja Aranđelovca. Pohvalio je rad i rezultate koji su postignuti u opštini Aranđelovac i najavio rešavanje pitanja o kojima se danas govorilo.
Doneto je 20 laptop računara Opštini Aranđelovac, koje je gospodin Martinović svečano uručio u ime Ministarstva.

Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac zahvalio se ministru Martinoviću na poseti i rekao da postoje potrebe za dodatnim zapošljavanjem vaspitača u Predškolskoj ustanovi Duga, zbog novih normativa.

Bojan Radović je naglasio važnost da Opština dobije adekvatnu skupštinsku salu, da su svi bili svedoci opstrukcije rada i nemogućnosti da se sednice skupštine vode na način propisan pravilnicima, a da će svakako novi skupštinski prostor omogućiti bolje funkcionisanje, onako kako građani Aranđelovca i zaslužuju.

Ministar Martinović je posetio i JUM, uslužni prostor u prizemlju Opštine i uverio se u efikasnost elektronskog načina rada sa sugrađanima. Nakon posete prostorijama Opštine, Aleksandar Martinović obišao je i vinariju „Eden“ u Mesnoj zajednici Ranilović, koja se može pohvaliti sjajnim kvalitetom vina i odličnom lokacijom vinarije.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *