Poklon za prvu bebu u 2022. godine

Predsednik opštine Bojan Radović obišao je danas porodilište u aranđelovačkoj Opštoj bolnici i uručio ček za prvu rođenu bebu u 2022. godini. Iznos je od ove godine povećan na 150 hiljada dinara, a prva beba je dečak, rođen u jutarnjim časovima prvog dana Nove godine. Majka i on se osećaju dobro, a nadamo se da će 2022. godina doneti više beba u našoj opštini.

Nedavno je značajno podignut iznos sredstava kojim država podstiče natalitet, a te mere prati i Opština Aranđelovac. Ove godine povećana su davanja nezaposlenim porodiljama i biće im isplaćeno 15 000 hiljada dinara mesečno tokom 12 meseci. Takođe, Opština Aranđelovac finansira i troškove vantelesne oplodnje za sve parove koji su iskoristili priliku da to urade o državnom trošku.

Radovi na izgradnji Opšte bolnice su pri kraju, a prostor porodilišta na 5. spratu je moderan, svaka soba ima kupatilo, komforne krevete i neophodne higijenske uslove. Uskoro stiže najmodernija oprema čime će budućim mamama biti još prijatniji boravak u porodilištu u prvim danima druženja za svojim bebama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *