Svečana akademija, dan grada Aranđelovca, 26. jul 2021. godine

Liturgija u hramu Svetog Arhangela Gavrila

U Dvorani Park održana je svečana sednica povodom jubileja uz prisustvo istaknutih gostiju, predstavnika Vlade Republike Srbije, gradonačelnika Kragujevca i predsednika opština u Republici Srbiji. Među okupljenima bili su i predstavnici bratskog grada Han Pijesak, Republika Srpska i grada Birzeita, Palestina. Dodeljene su plakete preduzećima i ustanovama koje su se posebno istakle u radu tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa Kovid 19.

Julske svečanosti okupile su veliki broj posetilaca na kulturno – umetničkim manifestacijama

Prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović, a u pozdravnom govoru zahvalio se svim gostima i sugrađanima na prisustvu obeležavanju Dana grada i Julskih svečanosti. Posebnu zahvalnost istakao je zdravstvenim radnicima i svima koji su bili u prvim redovima tokom epidemije korona virusa, apelovao je na nastavak procesa imunizacije i očuvanja zdravlja. Istakao je priznanje najstarijim sugrađanima za napore u prevazilaženju krize i izrazio najdublje saučešće porodicama preminulih.

Bojan Radović zahvalio se Vladi Republike Srbije za ogromnu pomoć u realizaciji brojnih projekata, najavio ulaganja od više desetina miliona evra u razvoj Aranđelovca i pozvao sve prisutne da zajedno uživaju u brojnim sadržajima koje nudi Aranđelovac u čast velikog datuma 26. jula, dana kada je 1859. knez Miloš Obrenović tadašnju varoš Vrbica preimenovao u današnji naziv, koji naš grad i dalje ponosno nosi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *