Filmski centar „Compass Studio“: Nagradni konkurs za najbolju kratku priču završen Svečanošću dodele nagrada!

Filmski centar „Compass Studio“ raspisao je u sredu 18.10.2023. godine „Nagradni konkurs za najbolju kratku priču“, namenjen učenicima viših razreda osnovnih škola, i učenicima srednjih škola, koji su imali 45 dana do 01.12.2023.godine, da osmisle, napišu i pošalju kratku priču na jednu od tri teme (ljubav, sreća, ili prijateljstvo). Nagrađeno je ukupno 10 priča, a prve tri nagrade su bile novčane. Generalni pokrovitelj konkursa bila je opština Aranđelovac.

Printscreen

Na mejl Compass Studia pristiglo je ukupno 54 priče, dok su sve kriterijume Konkursa zadovoljile 32 priče. Priče je ocenjivala petočlana konkursna komisija u sastavu: Stefan Bošnjaković, scenarista, kao predsednik, Jelena Maksimović, sekretar komisije za mlade talente, kao zamenica predsednika, Ivana Milošević, književna kritičarka, kao član, Radica Popović, spisateljica i pesnikinja, kao član, i Svetislav Marković, diplomirani dramski i audio-vizuelni umetnik, kao član. Komisija je izabrala 10 najboljih radova, kao i pobednika prema „Pravilniku nagradnog konkursa za najbolju kratku priču“, koji je specijalno napisan za ovu priliku.

Printscreen

Svečanost se održala u petak 22.12. u velikoj sali Muzičke škole „Petar Ilić“ sa početkom u 19 časova. Svečanosti su prisustvovali predsavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i institucija, kandidati, kao i drugi gosti.

Svečanost je otvorila predsednica udruženja Filmski centar „Compass Studio“ Milica Bošnjaković, ona je pozdravila sve goste i poželela sreću svim kandidatima.

Print screen

Zatim je učenica „OŠ Ilija Garašanin“ Nikolina izrecitovala je pesmu „Knjiga je u modi“, koju je napisao predsednik konkursne komisije i zamenik predsednice Filmskog centra „Compass Studio“ Stefan Bošnjaković.

Printscreen

Nakon toga članica konkursne komisije Radica Popović pročitala je pesmu „Klupa“ iz svoje zbirke pesama „Valcer uspomena“.

Predsednica Filmskog centra „Compass Studio“ Milica Bošnjakovič dodelila je zahvalnice za izuzetan doprinos Nagradnom konkursu, Opštini Aranđelovac, JKP Bukulja, Preduzeću Kameleon dekoracije, Auto servisu „Compass Plus“, Firmi AutoStar d.o.o., Kompaniji „Knjaz Miloš“, Opštinskoj upravi Aranđelovac, advokatu Katarini Jakovljeveić, Andrijani Simeunović, članovima Konkursne komisije, muzičkoj školi Petar Ilić, Osnovnoj školi Ilija Garašanin, RTV Sunce i RTV Šumadiji.

Dodela zahvalnica

Predsednik konkursne komisije i zamenik predsednice Filmskog Centra „Compass Studio“ obratio se gostima i kandidatima.

Printscreen

On je izjavio da će svi prijavljeni kandidati u svom daljem umetničkom radu imati permanentnu i bezrezervnu podršku Compass Studia, istakao je važnost misije Compass Studia koja se ogleda u zaštiti dece i omladine od toksičnih i malicioznih sadržaja sa interneta, i promociji ljubavi, sreće i prijateljstva kao osnovim psihiloškim i sociološkim konceptima, konceptima koji su imanentan deo svega onog na svetu što je čisto i dobro. Zvanično je objavio odluku koju je upravni odbor Compass Studia doneo: „Pobednik ovogodišnjeg nagradnog konkursa dobiće šansu da na idućem konkursu koji ćemo raspisati sledeće godine postane predsednik konkursne komisije!“ Zatim je prešao na proglašenje pobednika i dodelu nagrada.

Priznanje za najmaštovitiju priču na Nagradnom konkursu osvojio je Todor Marković, pričom „Neverovatna šumska družina“.

Prvo mesto, priznanje za Najbolju kratku priču na Nagradnom konkursu za najbolju kratku priču, i novčanu nagradu od 9000 dinara osvojila je Milica Ivanov pričom „Nebeskim svodom“.

Pobednica Nagradnog konkursa i Predsednik konkursne komisije

Drugo mesto, i novčanu nagradu u iznosu od 6000 dinara osvojila je Irina Teodosić pričom „Ako jedne zimske noći neko pokuca na vrata.

Treće mesto i novčanu nagradu iznosu od 4000 dinara osvojila je Nađa Dimitrijević pričom „Ljubav nikad ne umire“.

Četvrto mesto osvojio je Boris Ćalasan pričom „Hitac u prijateljstvo“.

Peto mesto osvojila je Slađana Simijonović pričom „Misija „Ljubav““,

Šesto mesto osvojila je Tijana Jeftić pričom „Ljubav u senci.“

Sesmo mesto osvojila je Anastasija Savić pričom „Dnevnik jedne ljubavi“.

Osmo mesto osvojila je Nevena Perišić pričom „Priča o nama“.

Deveto mesto osvojila je Marija Milojević pričom „Naša priča“, a

Deseto mesto osvojila je Sofija Krstić pričom „Potraga za srećom“.

Printscreen

Pobednici su dobili medalje, diplome, knjige, kao i druge nagrade. Svečanosti je prisustvovalo 120 ljudi.

Pobedničku priču „Nebeskim svodom“ pred gostima pročitala je Andrijana Simeunović

Printscreen

Svečanost je zatvorio generalni seskretar Filmskog centra „Compass Studio“ Dušan Matić.

Printscreen

On je pozvao sve zainteresovane da se učlane u udruženje, obećao još mnogo humanitarnih akcija, projekata iz oblasti kulture, umetnosti i književnosti, i pozvao pobednike, kandidate i goste da ostanu na koktelu.

Printscreen
Compass tim

Izvor: Filmski centar „Compass Studio“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *