POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANjU I IZGRADNjI NOVOG VRTIĆA U ARANĐELOVCU!

Ugovor o finansiranju i izgradnji tri nova vrtića u Aleksandrovcu, Aranđelovcu i Prijepolju u Vladi Republike Srbije, danas su potpisali ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, predsednik privremenog organa upravljanja opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, član privremenog organa upravljanja opštine Prijepolje Drago Popadić i predstavnici izvođača radova.

Printscreen

„Potpisivanjem Ugovora o finansiranju i izgradnji novog objekta vrtića „Sunce“, kapaciteta za više od stotinu mališana, stvoriće se prostor za dodatan upis dece. Realizacija ovog projekta će dugoročno rešiti pitanje kapaciteta i smeštaja dece sa teritorije opštine Aranđelovac, odnosno uticati na značajno poboljšanje kvaliteta usluga koje pruža Predškolska ustanova Duga“, izjavio je predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović.

Printscreen

Program „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“, u okviru kojeg se sprovodi izgradnja novih vrtića – 23 objekta u 22 lokalne samouprave čime će biti obezbeđeno 11.000 novih mesta, osim proširenja kapaciteta predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje Novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za više od 20 hiljada vaspitača. Bitan aspekt programa je i inkluzija dece od najranijeg uzrasta. Ministarstvo prosvete je, u cilju podsticanja partnerstva predškolskih ustanova i lokalnih institucija na polju inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, obezbedilo grantove za 34 projekta, u vrednosti od milion i 800 hiljada evra. Ova sredstva namenjena su podršci porodicama sa malom decom, a posebno porodicama iz osetljivih društvenih grupa. Ukupna vrednost projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ je 47 miliona evra.

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *