AKO STE NA OVOM SPISKU, DOBIJATE JOŠ PO 10.000 DINARA POMOĆI: Predsednik Vučić otkrio kad kreće isplata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će oko 1. decembra korisnicima socijalne pomoći biti isplaćeno još po 10.000 dinara pomoći.

Printscreen

Reč je o korisnicima socijalne pomoći i osobe kojima je neophodna nega drugih, dobiti po 10.000 dinara.

On je za televiziju Prva kazao da je to jednokratna pomoć države.

Prema njegovim rečima, u jednoj velikoj grupi tih osoba je 170.000 a u drugoj je njih oko 51.000.

– To su velike vesti! I lica koja pomažu slepima, dementnim osobama i starijim licima sa neizlečivim bolestima, i oni će dobiti dodatnu pomoć. To je 51.000 ljudi. Svi će dobiti po 10.000 dinara – kazao je predsednik prethodno najavivši značajno povećanje prosečne plate, penzije i minimalca do 2027. godine.

Kazao je i da će penzioneri, vlasnici penzionerskih kartica, imati 30 odsto popusta na karte Srbijavoza i 15 odsto na avio karte Er Srbije. Najavio je i da će studentske kartice početi da se izdaju od 1. decembra, te da će njhovi vlasnici imati 10 odsto popusta na avio karte a 20 odsto na vozne karte.

On je, povodom najave Stranke slobode i pravde (SSP) da će posle decembarskih izbora, ako pobede vratiti penzionerima novac oduzet smanjenjem penzija 2014. godine, kazao da je to bilo urađeno i da bi se „spasla država“.

Prema njegovim rečina, tada su smanjene penzije mahom penzionerima čije su bile visoke, a finansijska konsolidacije je uradjena zahvaljujući i poverenju najstarijih građana.

Pozvao je lidera SSP Dragana Đilasa da „vrati 35 miliona evra“ koje, kako je kazao, država vraća roditeljima jer im je, dok je bio gradonačelnik Beograda, duplo naplaćiva boravak dece u vrtićima.

Preuzeto sa: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *