VUČIĆ U LESKOVCU Predsednik Srbije za Alo: Prosečna plata je ovde bila 269 evra, danas je 550 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Leskovcu, gde će bolnici biti uručen mamograf, a potom otvorena fabrika kompanije „Aunde“.

Foto: Alo.rs

Programom posete predviđeno je da predsednik Vučić u 11 sati poseti Opštu bolnicu Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf.

– Kada sam obilazio Leskovac, dolazi i kaže „Mogu ja da pitam? Kada će Leskovac da dobije mamograf?“. E sad pošto ima mamograf, to ne može da me pita. Kako smo doneli mamograf, to sada nije više tema. Bolnica se obnavlja, ulaže se. – ispričao je Vučić.

Kako je rečeno, do 1. januara 2025. biće završeni svi radovi na bolnici.

– Ovaj 3D mamograf otkriva 65 posto više invazivnih oboljenja od 2D mamografa – rekao je Vučić.

– Imamo ekonomiju koja radi bolje. Svako bi to želeo, morate da imate fabrike. Nove investicije, nove fabrike. Morate da imate investicije. Pre 10 godina Leskovac je imao 23.000 nezaposlenih, a danas 11.800. To je ogromna razlika. Prosčna plata je bila 269 evra pre deset godina, danas je 550 evra. Ponosan sam na sve što smo uradili, ali moramo još mnogo toga – rekao je Vučić za Alo.

U podne će biti sastanak sa predstavnicima kompanije „Aunde“ i obilazak pogona fabrike, da bi u 12.40 bila održana ceremonija otvaranja fabrike „Aunde“.

Predsednik Vučić predstavio je ranije ovog meseca mapu opremanja zdravstvenih ustanova i istakao da će veliki broj savremenih medicinskih aparata biti obezbeđen zdravstvenim ustanovama u gradovima i opštinama širom Srbije.

Naveo je da će mamografi, pored Leskovca, biti dodeljeni opštinama Kuršumlija, Vladičin Han, Vlasotince, Babušnica, Pirot, Soko Banja, Kruševac, Kragujevac, Surčin, Obrenovac, Majdanpek, Negotin, Kladovo, Požarevac.

Nakon posete Opštoj bolnici Leskovac, Vučić će obići pogon italijanske fabrike „Aunde“. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srbija d.o.o. Anino de Venecija, potpisali su u julu Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu, navodi se na sajtu Grada Leskovca.

Kompanija Aunde bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju, a objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih. Investitor je tada najavio da će zaposliti najmanje 350 radnika. Italijanska kompanija Aunde deo je Aunde grupe, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa preko 100 pogona širom sveta.

Brojni projekti koje realizuje sa renomiranim proizvođačima automobila stvorili su potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta u Srbiji, pa će, nakon Jagodine, svoj pogon otvoriti i u Leskovcu.

Preuzeto sa: alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *