Nezapamćen doček!

Jovana Preković postala je prva Aranđelovčanka koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama. Ujedno postala je jedina Srpkinja koja je uzela odličje u karateu, a takav istorijski uspeh stanovnici grada pod Bukuljom znali su da proslave.

Okupirali su Jovanini drugari, kolege karatisti, deca koja tek stasavaju u šampione, porodica, prijatelji, beogradski aerodrom Nikola Tesla. Orilo se iz stotina grla „Uzela si zlato Jovana“, a atmosfera je bila prava karnevalska. Svi u Jovaninim majicama, došli su u dva prepuna autobusa i sa nekoliko privatnih vozila.

Nakon toga, usledio je doček na trgu „Venac slobode“. Oko 23:20 časova kroz glavnu ulicu pojavljuje se otvoreni autobus „Lasta“. U njemu mnoštvo ljudi, ali svi gledaju nju – šampionku. Uz špalir od 25 baklji pojavljuje se idol Aranđelovca, devojka koja je ujedinila sve ljude pod Bukuljom u čast neopisivog slavlja. Dok autobus lagano klizi kroz dimnu zavesu i aplauze, dolazi do krajnjeg odredišta, do samog gradskog trga „Venac slobode“. Počinje ludnica, uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije, prolaz kroz masu okupljenog sveta, zastave, transparenti, dolazak na binu, obraćanje, intoniranje državne himne uz pirotehniku, vatromet, zvuci „Big Benda“.

Veče za nezaborav. Uzela si zlato Jovana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *