Sistem kontrole parkinga

Poštovani sugrađani,

Obraćamo Vam se povodom još jedne laži izrečene pre nekoliko dana od strane lokalne političke partije, kada je objavljeno saopštenje da Opština Aranđelovac iz budžeta finansira postavljanje sistema kontrole zauzetosti parking mesta. Tada je saopšteno kako Opština Aranđelovac izdvaja iz sopstvenih prihoda 216 hiljada evra za pomenuti projekat.

Ovim putem javno demantujemo tu dezinformaciju i oštro osuđujemo još jedan pokušaj ozbiljne obmane građanki i građana Aranđelovca. Odgovorno tvrdimo da iz lokalnog budžeta nije ni jedan jedini dinar izdvojen za tu namenu.

Ugovor je zaključen između Republike Srbije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Opštine Aranđelovac. Kabinet ministra se obavezao da iz budžeta Republike Srbije prenese sredstva za realizaciju projekta pod nazivom „Sistem zauzetosti parking mesta“. Uredbom Vlade utvrđen je Program podrške podizanju inovacionih kapaciteta jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije. Ovo je deo zvaničnog ugovora potpisanog 24.07.2019. godine u Beogradu i jedina zvanična informacija, a sve ostalo je potpuno netačno.

Tačno je da je u našem gradu postavljen moderan sistem koji građanima putem linka daje obaveštenja o slobodnim parking mestima. Veoma se radujemo što će u narednom periodu još jedna u nizu sjajnih investicija olakšati svakodnevni život stanovnika Aranđelovca i pomoći učesnicima u saobraćaju. Poznato je da u našem gradu ima veliki broj motornih vozila i da je često teško pronaći parking mesto, posebno u glavnoj ulici. Kako je Aranđelovac moderan grad, koji se privredno i turistički razvija, srećni smo što možemo da ponudimo sadržaje koji već postoje u brojnim gradovima Evrope. Sredstva za investiciju dobijena su od Vlade Republike Srbije i opštinski budžet neće biti opterećen ni na kakav način ovim ulaganjem.

Pozivamo političku partiju koja je izrekla ovu neistinu da se javno izvini i iskreno se nadamo da će prestati sa iznošenjem lažnih informacija.

Nadležne službe Opštine Aranđelovac su svakog radnog dana na raspolaganju i uvek se može dobiti informacija o radovima i projektima koji se očekuju.

Opština Aranđelovac je odgovornim radom zaposlenih i predsedništva tokom proteklih nekoliko godina aplicirala za razne projekte i u saradnji sa drugim institucijama lokalne samouprave, a uz ogromnu podršku Vlade Republike Srbije, dobijeno je nekoliko desetina miliona evra. Pomenućemo samo neke: kompletna rekonstrukcija zgrade Opšte bolnice i kupovina najmodernije opreme za dijagnostiku i lečenje pacijenata, izgradnja trafostanice „Aranđelovac 2“, rekonstrukcije Narodnog muzeja, biblioteke „Sveti Sava“, Dvorane „Park, paviljona „Knjaz Miloš“, zgrade Osnovnog suda, stare zgrade osnovne škole „Milan Ilić Čiča“, sportske sale Vaspitno – obrazovnog centra, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Bukovička banja“, crkve Brvnare u Darosavi, vrtića „Duga“, izgradnje puta Aranđelovac – Lazarevac i Aranđelovac – Krćevac, rehabilitacije puta Aranđelovac – Mladenovac, izgradnje mostova u mesnim zajednicama Bosuta i Jelovik, postavljanje najmodernijeg radarskog sistema na Bukulji i tako dalje, moglo bi se nabrojati još mnogo toga. Ovo su samo neki od projekata koje smo dobili jer su tokom proteklih nekoliko godina zaposleni na čelu sa predsednikom opštine Bojanom Radovićem radili na projektima i dobili sredstva od nadležne Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i ministarstava Vlade Republike Srbije.

Uprkos lažima pojedinih političkih partija nastavićemo da se borimo da iz godine u godinu Aranđelovac napreduje u raznim društvenim sferama i bude sve lepši i moderniji grad.

Apelujemo još jednom na sve političke stranke da se, pre nego što objave potpuno netačne vesti, obrate nadležnim službama i dobiju istinite informacije. Opština Aranđelovac ukoliko se lažne objave budu nastavile moraće da zaštiti svoja prava zakonskim putem. Uvereni smo da građani prepoznaju istinu i obećavamo da ćemo nastaviti da radimo u interesu našeg grada i svih stanovnika u njemu.

Srdačan pozdrav,

Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *