Miholjski susreti sela i ove godine u Aranđelovcu!

U Palati Srbija potpisani su ugovori za finansiranje manifestacija pod nazivom „Miholjski susreti sela“, koja će se od 1. juna do 1. novembra održati u čak 113 opština Republike Srbije.

Printscreen

Jedna od opština gde će se i ove godine održati manifestacija je Aranđelovac, a u ime lokalne samouprave ugovor je potpisala zamenica predsednika Opštine Nevena Irić.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava, koje će dobiti sredstva za održavanje manifestacije rekao je da mu je veoma drago zbog izdvojenih sredstava za jedan takav događaj.

Printscreen

“Miholjski susreti sela i ove godine bukte Srbijom u 113 opština, od 1. juna do 1. novembra. Posebnu radost pričiniće nam naši ljudi sa Kosova i Metohije koji u Orahovcu organizuju svoje susrete“, poručio je ministar.
Susreti će ove godine okupiti 1.775 sela, a biće uključeno rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca širom Srbije.
Predsednik Komisije po ovom programu, naš poznat pesnik Ljubivoje Ršumović prisutnima se obratio stihom „Da Evropa čuje cela za Miholjske susrete sela“ i poručio: „Već četiri godine organizujemo Miholjske susrete na radost i polzu ove naše, mnogi misle male zemlje, ali za nas najveće koju imamo.“

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *