Uskliknimo s’ ljubavlju Svetitelju Savi

Tradicionalna Svetosavska svita, uz prisustvo brojnih učenika, sugrađana, sveštenstva i članova lokalne samouprave, održana je i ove godine.

U organizaciji Osnovne škole „Sveti Sava“, a pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac još jednom, kako valja i priliči, na poseban i interesantan način obeležava se školska slava. Ovo je samo jedna od brojnih manifestacija u sklopu Svetosavskih svečanosti u našoj opštini.

Učenici, zajedno sa učiteljima, nastavnicima i roditeljima učestvovali su u jedinstvenoj litiji i u kostimima vitezova i sa upaljenim bakljama, uz pojanje himne Svetom Savi, prošli glavnom aranđelovačkom ulicom ka parku Bukovičke banje, do Otvorene scene, gde je, tradicionalno, održana centralna svečanost.

Okupljenima se obratio i Episkop šumadijski Gospodin Jovan, koji je svima čestitao prethodne i predstojeće praznike i naglasio da nam svima uzor i vodič treba da bude Sveti Sava koji će nas voditi iskrenim i istinskim putem. Svečanosti je, kao i svake godine, prisustvovao i predsednik opštine Bojan Radović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *