Festival knjige ispunio očekivanja ljubitelja pisane reči

I ove godine, u organizaciji Centra za kulturu, Narodne bibioteke Sveti Sava i Smotre umetnosti Mermer i zvuci, a pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac, program Festivala knjige ispunio je očekivanja ljubitelja knjige i pisane reči.

Pored 25 izdavačkih kuća, koje su po sajamskim cenama ponudile svoja najnovija izdanja, prateći program bio je u znaku promocije nagrađene knjige Vesne Kapor „Nebo tako duboko“, dok je na Otvorenoj sceni, ispunjenoj skoro do poslednjeg mesta, novu knjigu „Vidiš li da ne vidim“, u okviru manifestacije „Razgovori pod lipom“, predstavio Emir Kusturica.

„Knjiga ne može biti puka zabava, već okrepljenje za čoveka, zato uživajmo u književnosti i umetnosti“, poručila je na svečanosti otvaranja 15. Festivala knjige, laureat nagrade Meša Selimović, književnica Vesna Kapor.

Zanimljiv i bogat program festivala knjige bio je i drugog dana, a zbog kiše, sadržaji su organizovani u Dvorani Park.

Drugi dan manifestacije posvećene knjizi, organizovan u Gradskoj galeriji, bio je u znaku stripa, predstavljanja pesnika, podsećanja na majstora improvizacije Zorana Radmilovića, zatim stručnog sagledavanja koja su to uporišta srpske istorije i da li na greškama učimo.

  1. Festival knjige zatvorilo je podsećanje, i književno i muzičko, na jedno vreme kada je bilo lepo biti mlad i kada je grupa Džakarta objavila hitove „Bomba u grudima“, „Pozovi me“.

Sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, nastupila je u subotu u Dvorani park, u okviru programa Smotre Mermer i zvuci i manifestacije Dani Živana Saramandića.

Nastupu Nataše Tasić Knežević, koja je imala veoma interesantan profesionalni put, pokazujući da ako nešto zaista volite i želite, od toga ne treba da odustajete, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *