ZAMENICA PREDSEDNIKA OPŠTINE ARANĐELOVAC OTVORILA SKUP U STOJNIKU O RAZVOJU SEOSKOG TURIZMA

U ponedeljak, 27. juna 2022. godine, od 18 do 20 časova u prostorijama Doma kulture u MZ Stojnik, realizovan je sastanak zainteresovanih meštana i meštanki nekoliko okolnih sela, a povodom razvoja seoskog turizma i mogućim perspektivama u vezi sa jačanjem ljudskih kapaciteta. Sastanak je iniciran od strane Udruženja žena „Orašac“, koje predstavlja krunski rezultat projekta „Osnaživanje žena iz ruralnih sredina opštine Aranđelovac u socijalnom i preduzetničkom kontekstu“, a koji je u 2021. godini realizovala Komisija za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Aranđelovac.
Skup je otvorila Zamenica predsednika opštine Aranđelovac Nevena Irić, koja je prisutne pozdravila ispred lokalne samouprave, poželela im puno sreće i uspeha u daljem radu, i istakla kako će lokalna samouprava uvek biti na raspolaganju građanima i građankama za sve ideje i predloge koje imaju, a koji predstavljaju potencijal za seoski, ali i turizam uopšte.
„Od neizmerne važnosti za razvoj čitave naše opštine jeste da se ljudi koji se bave turizmom, a posebno seoskim, edukuju i budu u korak sa savremenim trendovima, ali i propisanim standardima, kao i da budu informisani o mogućoj materijalnoj ili strateškoj podršci koju daju različite institucije, fondacije ili drugi specifični programi podrške“, posebno je istakla. Zamenica predsednika dodala je i da je ponosna na dosadašnje rezultate Udruženja žena „Orašac“, kao i da je sada poseban zadatak za sve da se još više žena sa teritorije naše opštine uključe u socio-ekonomska i društveno-politička kretanja.
Neizmernu podršku realizaciji ove važne ideje za meštane i meštanke nekolicine seoskih sredina podržali su i Turistička organizacija opštine Aranđelovac, kao i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, čiji je stručni konsultant Goran Miljković, prisutnima predstavio i novu uslugu koju će Agencija pružati u narednom periodu za sve zainteresovane – „Help Desk.“ U pitanju je usluga informacionog karaktera, koja svim pravnim i/ili fizičkim licima koja bi želela da se bave poslovanjem u oblasti turizma nudi širok spektar informacija o izvorima finansijske podrške idejama, digitalnom marketingu, izradi biznis-planova, i sl. Usluga je ustanovljena zahvaljujući projektu pod nazivom „Podrška konkurentnosti turizma u Centralnoj Srbiji – Šumadiji i Pomoravlju“, a koji Regionalna agencija sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije i Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *