Bojan Radović ponovo izabran za predsednika opštine Aranđelovac. Nikola Obradović novi predsednik Skupštine opštine Aranđelovac

Danas je održan nastavak konstitutivne sednice SO Aranđelovac. Za predsednika Skupštine izabran je Nikola Obradović, a za zamenicu predsednika SO Aranđelovac Marija Elez. Za ovaj predlog glasalo je ukupno 28 odbornika od 39 prisutnih odbornika.

Nakon toga, održana je prva redovna sednica novog saziva Skupštine opštine Aranđelovac, sa jednom tačkom dnevnog reda, na kojoj su predloženi kandidati za predsednika i zamenika predsednika Opštine, odnosno članovi Opštinskog veća.

Kandidat za predsednika opštine Bojan Radović govorio je o urađenom tokom proteklog perioda, najavio velika ulaganja u narednom mandatu i dalje unapređenje rada lokalne samouprave. Podsetio je na milionske projekte rekonstrukcije Opšte bolnice, izgradnju vrtića, sanaciju škola, kulturnih i istorijskih objekata, sportskih sala i terena. Rekao je da tokom protekle 4 godine je uloženo najviše sredstava za putnu infrastrukturu u istoriji Aranđelovca. Najavio je rekonstrukciju hotela u parku Bukovičke banje, nastavak ulaganja u razvoj turizma, privrede i poljoprivrede; rešavanje problema vodosnabdevanja i poboljšanje usluga komunalne delatnosti. Istakao je skori početak uređenja Žućinog parka, izgradnje zatvorenog gradskog bazena i objekta za decu sa smetnjama u razvoju, pobošljanje uslova na zelenoj pijaci i rekonstrukcije stare i nove zgrade Opštine Aranđelovac.

Kandidat za predsednika Bojan Radović predstavio je svoj tim saradnika u Opštinskom veću, a za zamenika predsednika opštine predložio je Nevenu Irić.

Predlog članova Opštinskog veća je sledeći:

Dr Goran Blagojević, za resor zdravstva
Milan Čorlija, za resor sporta i omladine
Dr Ivko Nikolić, za resor obrazovanja
Marina Ivanović, za resor finansija
Dušan Pešić, za resor unapređenja položaja penzionera
Slobodan Ćirović, za resor turizma
Miloš Milinić, za resor razvoja privrede i preduzetništva

Na objedinjenom glasanju, za predložene kandidate za predsednika i zamenika predsednika opštine Aranđelovac, odnosno članove Opštinskog veća, glasalo je ukupno 26 odbornika od prisutnih 37 odbornika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *