Sastanak Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama

Danas je u Novom Sadu, u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada, sa početkom u 10 časova, održan sastanak Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Sastanak su vodili Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Dina Vučinić, koordinatorka Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu i Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović sa saradnicima prisustvovao je ovom skupu, sa idejom da se u narednom periodu slično koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama formira i u Aranđelovcu, po uzoru na isto koje postoji i radi u Novom Sadu.

Tokom sastanka prikazana je prezentacija o radu ovog Koordinacionog tela, njegovoj efikasnosti, sastavu i nadležnostima.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Subotice i Opštine Vlasotince, gde je takođe najavljeno formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Inicijativa za formiranje Koordinacionih tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama u Subotici, Aranđelovcu i Vlasotincu deo je projekta „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“, koji se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, uz finansijsku podršku Evropske unije, a podršku pomenutoj inicijativi Centra za nestalu i zlostavljanu decu dao je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *