Od trnja do zvezda

Kada je pre nešto više od dve godine najavljena rekonstrukcija Opšte bolnice, mnogima je realizacija projekta izgledala kao nemoguća misija. Od tada, prošlo je ne mnogo vremena ali zaista dosta teških momenata.

Čitavu planetu zahvatio je virus Kovid 19, a pored toga projekat rekonstrukcije Opšte bolnice iziskivao je velike tehničke zahteve.

Uprkos svemu tome, bolnica nijednog trenutka nije zatvorena i uvek primala najteže pacijente. Hrabri, vredni i odgovorni lekari, medicinski radnici i svi zaposleni u zdravstvenom sektoru izneli su najveći teret na svojim leđima i ogromnim angažovanjem sačuvali veliki broj života.

Ne tako davno, delovalo je kao san. Opšta bolnica bila je na ivici potpunog kolapsa. Spoljna fasada, unutrašnjost i oprema bili su u potpuno havarisanom stanju.

Danas, situacija je potpuno drugačija. Radovi su pri kraju, izgled i okolina bolnice su prelepi, a očekuje se kupovina najmodernije opreme. Vrednost ulaganja dostići će 15 miliona evra.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije Aranđelovac će imati Opštu bolnicu za ponos i dugi niz decenija najbolje uslove nege i lečenja pacijenata.

Predstavljamo Vam u galeriji podsetnik kako je nekad izgledao, kako je tekao proces rekonstrukcije i kako danas izgleda kompleks Opšte bolnice u Aranđelovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *