Najveće ulaganje u zdravstvo od 1975. godine

Opština je platila rekonstrukciju gasne kotlarnice. Nismo želeli zatvaranje bolnice, radimo sve što možemo za stvaranje boljih uslova u zdravstvu, rekao je predsednik opštine Bojan Radović.

Hvala zdravstvenim radnicima na požrtvovanju, dobro zdravlje želimo svim pacijentima. Nismo hteli da zatvorimo bolnicu tokom rekonstrukcije jer bi naši doktori morali da budu raspoređeni širom zdravstvenih centara u Srbiji, a sugrađani da se leče u okolnim bolnicama. Ovo je najveći projekat u Aranđelovcu, a otkako je sagrađena bolnica 1975. godine, skoro 50 godina niko ništa nije uradio za poboljšanje uslova u zdravstvu u našem gradu. Nije idealno, ali kada uskoro bude gotova, naša bolnica imaće sve uslove za vrhunsku negu pacijenata. Ipak, uvek ima pojedinaca koji se protive svakom ulaganju i koji jedino što umeju da rade je kritika svega, kazao je Radović.

Predsednik Opštine Bojan Radović kaže da su uloženi veliki napori da se održava rad u bolnici, koja je u fazi rekonstrukcije, uz zahvalnost i zaposlenima i pacijentima na razumevanju, jer će Aranđelovac dobiti moderan zdravstveni centar.

Rekonstrukcija bolnice koja traje od marta 2020. godine, u završnoj je fazi, u okviru projekta čija je vrednost 1,113 milijardi dinara, a finansira se preko Kancelarije za javna ulaganja. Grejanje će biti kompletno na gas, a finansira ga opština Aranđelovac, jer od ukupnog iznosa odobrenih sredstava je oduzeta vrednost sredstava za rekonstrukciju gasne kotlarnice.

Priključak za gas je doveden, a nakon što bude završeno prebacivanje aparature u Rengen centar, biće urađen i tehnički prijem kotlarnice i pušten gas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *