Opština Aranđelovac ponovo ima predsednika Nadzornog odbora SKGO

Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, ponovo će obavljati funkciju predsednika Nadzornog odbora, odlučeno je nakon izbora za organe SKGO.

Skup je održan 8. decembra 2021. godine u Beogradu, uz učešće 147 predstavnika iz 120 gradova, opština i gradskih opština.

Izbor novog rukovodstva, predstavljanje i usvajanje Izveštaja o radu za 2021. godinu, potpisivanje sporazuma o dodeli sredstava u okviru projekta „Inicijativa za inkluziju faza 3“ i razmena mišljenja oko daljeg unapređenja rada lokalnih samouprava obeležili su 49. skupštinu Stalne konferencije gradova i opština čiji je radni naziv bio „Strateški pravci jačanja lokalne samouprave u Republici Srbiji“.

Tokom 49. skupštine Stalne konferencije gradova i opština održani su redovni izbori za organe SKGO, a predsedavajući Stalnom konferencijom gradova i opština u narednom mandatu biće grad Leskovac.

Nadzornim odborom SKGO u narednom periodu predsedavaće Aranđelovac, dok su za članove izabrani: Vlasotince, Knić, Mali Zvornik i Pantelej.

Bojan Radović rekao je da izbor na mesto predsednika Nadzornog odbora SKGO predstavlja dokaz uvažavanja koje Opština Aranđelovac ima među drugim gradovima i opštinama. On je izrazio uverenje da će u narednom periodu naš grad dostojno predstavljati ovu značajnu organizaciju i opravdati ukazano poverenje.

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) osnovana je 1953. godine kao udruženje gradova opština i gradskih opština u Srbiji. Zahvaljujući velikoj podršci i aktivnom učešću članstva, uticaj SKGO sve je izraženiji i zato, kada je reč o reformi i jačanju lokalne samouprave, SKGO je prihvaćena kao nezaobilazan partner domaćim i međunarodnim institucijama, a sama je postala važan činilac u procesu decentralizacije i reforme sistema lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *