Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi
Juče je u prostorijama Crvenog krsta Aranđelovac organizovana svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i tom prilikom nagrađeni su donatori sa najviše dobrovoljnih davanja krvi. Javnom komunalnom preduzeću pripala je nagrada „Široko srce“ koja se dodeljuje sredini sa najviše dobrovoljnih davalaca krvi.
Prisutnima se obratio Miladin Jakovljević, zamenik predsednika opštine Aranđelovac, koji je otvorio skup i pozdravio okupljene.
„U ime lokalne samouprave želim da Crvenom krstu Aranđelovac čestitam 14. jun – Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Takođe, čestitke idu pre svega Vama – humanim ljudima koji ste svojim ličnim primerom pokazali brigu prema zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Izuzetno nas raduje podatak da i ove godine imamo veliki broj davalaca, od čega dvadeset dvoje prima nagradu za višestruko dobrovoljno davanje krvi. Veliko je zadovoljstvo što ove godine imamo i jednu damu i njoj posebno čestitamo na humanosti. Takođe, dodeljuje se i nagrada za najhumaniju sredinu „Široko srce“, koja se dodeljuje Javnom komunalnom preduzeću „Bukulja“ jer su njihovi radnici u najvećem broju učestvovali u akcijama dobrovoljnih davanja krvi, više od svih drugih preduzeća i kompanija na teritoriji opštine Aranđelovac. Zbog najuspešnijih akcija davanja krvi u okviru zimske i letnje kampanje u 2020. godini Opština Aranđelovac nagrađena je priznanjem pod nazivom „Dijamantska plaketa“ koja se daje za gradove i opštine sa najviše donatora krvi. To priznanje je nagrada za svakog dobrovoljnog davaoca iz Aranđelovca, za svaku ženu i muškarca koji su imali svest i osećaj o potrebi doniranja krvi – nezamenljive tečnosti za život,“ istakao je Jakovljević i rekao da će Opština nastaviti da pomaže radu Crvenog krsta u Aranđelovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *