Prijem za zlatnu Aranđelovčanku

Danas je u prostorijama Opštine Aranđelovac organizovan prijem za Jovanu Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov. Povod je više nego opravdan – još jedna zlatna medalja u kategoriji do 61kg, a najsjajnije odličje osvojeno je na Evropskom prvenstvu u Poreču.

Ovaj trofej je bio i finalna priprema za glavni cilj ove sezone, a to je medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju za nešto manje od dva meseca.

Jovana Preković i Roksanda Atanasov istakle su da ponosno predstavljaju svoj grad i državu i zahvalile se lokalnoj samoupravi na pomoći i adekvatnim uslovima za treninge.

Bojan Radović pozdravio je najbolju srpsku karatistkinju Jovanu Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov i poželeo još mnogo uspeha u narednim takmičenjima.

Jovana Preković je drugi put u karijeri osvojila zlato na šampionatima Evrope, sa kog ima ukupno tri medalje, dve zlatne i jednu bronzanu. U kategoriji do 61 kg ona je postala i šampionka sveta 2018. godine.

Jovana Preković je rođena 1996. godine u Aranđelovcu, a u matičnom klubu „Knjaz“ je i stastala do svetskih visina. Nedavno je osvojila i zlatnu medalju Premijer lige u karateu u Lisabonu.

Željno čekamo Olimpijske igre i nadamo se istorijskom uspehu za naš grad.

Srećno!

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *