19. sednica Skupštine opštine Aranđelovac

Danas je u prostorijama Dvorane Park održana redovna 19. sednica Skupštine opštine Aranđelovac.

Doneta je odluka o oslobađanju komunalnih taksi za vlasnike kafića i restorana, odnosno manjih montažnih objekata sezonskog tipa za 2021. godinu.

Vlasnici kafića ove godine neće plaćati zakup bašti, kako bi i na ovaj način pokušali da im pomognemo da se konsoliduju nakon teškog perioda, nastalog usled epidemije korona virusa, rekao je za skupštinskom govornicom predsednik opštine Bojan Radović. On se osvrnuo i na rad JKP „Bukulja“, rekao da su kupljene dve nove „skip“ kombinovane mašine, a četiri nova smećara uskoro stižu čime će značajno biti poboljšana usluga odnošenja smeća, posebno u seoskim mesnim zajednicama.

Bojan Radović je govorio o epidemiološkoj situaciji i rekao da imunizacija daje rezultate.

Poslednjih nekoliko dana u dva navrata nismo imali nijednog zaraženog na teritoriji Aranđelovca na dnevnom nivou. Veoma je važno da se što pre vratimo normalnom funkcionisanju, zaključio je predsednik Opštine.

Bojan Radović se osvrnuo i na kritike predstavnika opozicije o tome kako se opština kreditno zadužuje.

Vratili smo 6 miliona evra kreditnog duga zaostalih od prethodnika, istakao je Radović.

Mi smo uzeli kredite ne zato što nemamo novca (imamo dva miliona evra na opštinskog računu), već zato što danas banke daju grantove i minimalne kamatne stope, plus razne druge olakšice. Kvalitetnom fiskalnom politikom mi već sad imamo u rezervi dovoljno novca za brojne projekte. To je zato što vodimo računa o javnim finansijama. Sa druge strane, vraćamo zaostala dugovanja od prethodnih vlasti, a kad se zadužujemo, radimo oprezno i odgovorno, uz minimalne kamatne stope, za razliku od ranijih vremena, kad su podizani krediti za projekte koji nikada nisu realizovani, kazao je Bojan Radović.

Usvojeni su izveštaji o radu, planovi i finansijski izveštaji direktora javnih preduzeća i ustanova i načelnika odeljenja. Doneta je i odluka o novčanoj pomoći nezaposlenim porodiljama.

Najavljen je kraj radova na Opštoj bolnici i skori početak projekata rekonstrukcija škola i zamene svih azbestnih cevi u Aranđelovcu.

Sada imamo veliku šansu i postoje sredstva da uradimo sve ono što decenijama nismo radili, zaključio je predsednik opštine Bojan Radović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *