Velika ulaganja u kulturu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković boravila je danas u Aranđelovcu. Ona je posetila Opštinu Aranđelovac gde je upriličen doček i radni sastanak sa predsednikom Opštine Bojanom Radovićem i saradnicima iz oblasti kulture. Teme razgovora su bile nastavak ulaganja u ustanove kulture u Aranđelovcu. Nakon toga, Maja Gojković obišla je park Bukovičke banje, upoznala se sa turističkom ponudom i izložbom skulptura na otvorenom. Usledila je poseta paviljonu Knjaz Miloš i potom Narodnom muzeju u Aranđelovcu.

Opština Aranđelovac ostvarila je značajne ekonomske pomake i ubrzano se privredno razvija. Ulaganje u kulturu je takođe na visokom nivou, a u prethodnih nekoliko godina izdvojena su značajna sredstva za brojne oblasti.

Rekonstruisan je i digitalizovan prostor Narodnog muzeja u Aranđelovcu, uloženo je u ispitivanja arheološkog lokaliteta Dvorine i drugih, rekonstruisan i dograđen prostor biblioteke „Sveti Sava“, hol i krov Dvorane Park i finansiran veliki broj radova i čišćenja skulptura u parku Bukovičke banje, a takođe novac je izdvojen i za razne kulturne manifestacije. U planu je osvetljenje skulptura, nastavak ispitivanja na lokalitetu Dvorine i potpuna digitalizacija Dvorane Park. Deo sredstava izdvaja Opština Aranđelovac i ustanove iz sopstvenih prihoda, a drugi deo daje Ministarstvo kulture i informisanja na osnovu apliciranja na konkursima.

Potpredsednica Vlade Maja Gojković rekla je da Aranđelovac ima velike potencijale i najavila nove posete, saradnju i dodatna ulaganja u razvoj kulture u našem gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *