Politički apsurd bez presedana

Igor Petrović, predsednik opštine Topola, ostaće upamćen kao čovek koji je učinio nemoguće. Nakon međusobnih krivičnih prijava, verbalnih sukoba, najtežih optužbi i brutalnih uvreda u sukobu sa Draganom Jovanovićem, liderom stranke Bolja Srbija, Igor Petrović je u roku od samo nekoliko dana pogazio sve svoje reči i formirao vlast u Topoli – upravo sa pomenutim Draganom Jovanovićem!!!

Kako se to desilo, pitaju se mnogi?!?!

Odgovor ne znaju ni sami stanovnici Topole, koji su se ovih dana našli u centru političkih zbivanja čitave Republike Srbije.

Da se ljudi zavađeni međusobno mire i pružaju ruku jedan drugome, to je poznato i niko nema ništa protiv toga. Ali kada jednog dana nekog nazovete najvećim kriminalcem, podnesete krivičnu prijavu i iznesete niz najtežih optužbi (sve to javno kažete na brojnim skupštinskim zasedanjima, društvenim mrežama i televizijskim emisijama), a nakon toga, samo nekoliko dana kasnije, zaboravite sve – složićete se da je u pitanju veliko licemerje.

?!?!?!??!?!

Svakom makar malo upućenom u dešavanja u Topoli jasno je šta su mogli biti razlozi takvog „pomirenja“ i političkog zaokreta Igora Petrovića, koji i dalje ostaje predsednik Opštine, ovog puta uz podršku odbornika Bolje Srbije Dragana Jovanovića, sa kojim je do pre samo neki dan vodio ljuti politički rat.

Znaju Topolci da njihov sukob datira i mnogo pre političkog angažmana Petrovića u Srpskoj naprednoj stranci, pa se mnogi čudom čude šta je Igora moglo navesti na nezapamaćeni manevar. Kako je predsednik opštine okrenuo leđa onima koji su ga na to mesto i postavili i priklonio se najvećem neprijatelju!? I zašto!?!

Odogovor na to pitanje ostavićemo čitaocima, a mi prenosimo pismo koje je Igor Petrović lično i svojeručno poslao predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga moli za sastanak uz poruku da će razni tajkuni i kriminalci preuzeti vlast u Topoli. E sad, kako se to desilo da Igor Petrović uđe u koaliciju sa onima koje je nazivao „tajkunima“ i „kriminalcima“ to ostaje da se vidi. Ipak, kako kažu meštani opštine pod Oplencom, manje bi ih začudilo da se pomire pas i mačka nego Igor i Dragan. Ali eto, čuda se događaju.

Prenosimo pismo preuzeto sa portala „Ucentar“:

„Poštovani gospodine predsedniče, izbornu volju građana iskazanu na lokalnim izborima 2020. godine ne možemo odbraniti bez Vaše pomoći“– stoji doslovce u pismu koje je Igor Petrović, predsednik opštine Topola nedavno uputio Aleksandru Vučiću. Petrović je juče promenio stranu i sa „Boljom Srbijom“ Dragana Jovanovića formirao novu većinu praktično svrgnuvši SNS sa vlasti.

-Nacionalni tajkuni D. Đilas i V. Jeremić uz podršku lokalnog tajkuna Dragana Jovanovića velikim novčanim sredstvima otimaju odbornike vladajuće većine i prete da preotmu lokalnu vlast. Volja građana Topole mora biti odbranjena. Molim Vas za hitan sastanak- kaže se u pismu Petrovića koje je napisano svojeručno, a čija autentičnost nam je potvrđena.

Ono je adresirano na Andrićev venac broj 1 gde je adresa Predsedništva Srbije.

– „Danas se desio narod“- poručio je predsednik opštine Topola juče posle prekomponovanja vlasti. On je izrazio žaljenje što još neki odbornici SNS nisu prisustvovali toj sednici I poručio „da je on predsednik opštine svih građana i zadovoljstvo mi je da su danas donete odluke koje su u interesu Topole“.

-Moja misija davanja ostavke je ispunjena i kada su se stvorili uslovi da je povučen to sam i učinio. Sa jednom drugom odborničkom većinom nastavljamo da radimo sve što je u najboljem interesu Topole i njenih građana- misleći upravo na stranku, kako ga je nazvao-“lokalnog tajkuna” Dragana Jovanovića.

Izvor: www.ucentar.rs

Dakle, vidite šta je lično Igor Petrović rekao za Dragana Jovanovića. Ostaje nam samo da pokažemo i krivičnu prijavu koju je, takođe, Igor Petrović podneo protiv „lokalnog tajkuna“.

Za kraj, ponovićemo rečenicu iz naslova ovog teksta. Igor Petrović – politički apsurd bez presedana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *