Nastavićemo da pomažemo kao i uvek do sada ugroženim sugrađanima

Dragi Aranđelovčani,

Povodom netačnih natpisa koji su se pojavili prethodnih dana na pojedinim internet portalima,

Obaveštavamo Vas da usled epidemioloških mera suzbijanja širenja korona virusa, a u cilju očuvanja zdravlja građana, ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine niti propratnih manifestacija koje okupljaju veliki broj ljudi. Još jednom apelujemo na sve Aranđelovčane da se pridržavaju odluka Vlade Republike Srbije.

Zarad istine i korektnog izveštavanja, iznosimo činjenično stanje da Opština Aranđelovac niti je planirala ikakve manifestacije za kraj ove godine, niti su za tu namenu opredeljena ikakva sredstva.

Sa druge strane, Opština Aranđelovac će nastaviti da pomaže novčano sa 10 hiljada dinara mesečno za nezaposlene porodilje tokom godinu dana; da izdvaja sredstva za vantelesnu oplodnju parovima koji su iskoristili pravo na pomoć od države (čime je rođeno skoro 30 beba u Aranđelovcu) i pruža sve vrste pomoći ugroženim sugrađanima. Kao i protekle godine izdvojili smo 100 hiljada dinara za prvu rođenu bebu 2021. godine, a nastavićemo i da pomažemo bolesnim sugrađanima.

Opština Aranđelovac izdvojila je samo tokom 2020. godine više od 3 miliona dinara iz budžetske rezerve za pomoć u lečenju bolesne dece. Niko ko se obratio za pomoć nije odbijen za namenska sredstva za lečenje. Svi koji su tražili pomoć, znaju da su tražena sredstva su i dobili za operacije, rehabilitacije i kupovinu terapeutskih pomagala.

Pored toga, izdvajaju se velika sredstva iz lokalnog budžeta za rad Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Aranđelovac. Ulaže se ogroman novac za sanaciju zdravstvenih centara, a toku je najveća rekonstrukcija Opšte bolnice, vredna preko milijardu dinara. Tokom trajanja vanrednog stanja i nakon toga podelili smo više od 9 hiljada paketa pomoći za penzionere sa najmanjim primanjima i socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Počela je realizacija projekta izgradnje još jedne zgrade solidarnosti u kojoj će biti rešeno stambeno pitanje za 18 porodica.

Uprkos korona virusu, izuzetno teškoj epidemiološkoj situaciji i padu prihodne strane lokalnog budžeta u 2020. godini ipak su započeli najveći projekti izgradnje prihvatilišta za pse, balon sale, staza u parku Bukovičke banje i asfaltiranja lokalnih puteva. Nastavićemo i dalje da radimo u cilju napretka grada i boljeg života za sve naše sugrađane o čemu ćemo Vas, kao i do sada, informisati tačno i pravovremeno.

Još jednom apelujemo na poštovanje preporuka socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i održavanja higijene ruku kako bi što pre izašli kao pobednici protiv ove podmukle i teške bolesti.

Do pobede!

Izvor: Opština Aranđelovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *