VUČIĆ: VAŽNA VEST za sve građane Srbije, OVAKO stoje stvari sa koronom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima važnu vest za građane Srbije…

IZVOR: KURIR/ZORANA JEVTIĆ

“Do jutros je bilo hospitalizovano 3.519 lica, što je 2.000 manje nego pre deset dana. Taj podatak govori koliko je situacija danas povoljnija nego pre 10, 15 dana”, rekao je Vučić tokom obraćanja javnosti.

On je naglasio da to što je rekao nije to učinio da bi preneo poruku da je vreme za opuštanje, već upravo suprotno – da budemo ozbiljniji u pristupu borbi sa opakom infekcijom.

Vučić je dodao i da je najveći broj umrlih starije životne dobi i da ono što se pojavljuje po medijima su izuzeci.

“Drastično je manji procenat mladih i imaju uglavnom neke druge bolesti i gojaznost. U retkim slučajevima su tu oni koji nisu imali probleme, za nas je važno da vidimo svakodnevno smanjene procenta obolelih”, rekao je predsednik.

On je poručio i da je važno da počnemo da brinemo o lekarima i medicinskim sestrama – da budu ljudi odgovorni i da deo njih zbog zasićenosti i umora dobije odmor od makar 7 , 10 dana da bi bili pripremljeni na jesen.

Naglasio je da je to važno jer je moguće ukrštanje sezonskog gripa i korone na jesen što će biti mnogo opasnije, a to su već iskusile zemlje kao Italija i Španija.

“Moramo da vodimo računa i o drugim pacijentima – onkološkim, hroničnim bolesnicima, a primali smo i do sada sve urgentne, onkološke slučajeve i hronične bolesnike. Na onkologiji je prvi put da nema liste čekanja za lečenje karcinoma dojke”, kaže Vučić.

On je naglasio i da u ponedeljak kreće izgradnja Kovid bolnice u Kruševcu, i da će uz
Beogradsku postati multifunkcionalna i moći da prima i druge bolesnike, kako bi se ojačali kapaciteti na jesen.

Vučić je najavio da za desetak dana kreće obnova i ogromno ulaganje u četiri bolnice u Srbiji – Vranju, Pirotu, Kikindi, Ćupriji.

On je rekao da će za manje od godinu dana biti završen KCS u Beogradu, da se ubrzano nastavljaju radovi na Infektivnoj klinici KCS, ali i da se rade bolnice u Aranđelovcu, Smedervskoj Palanci, Prokuplju, Loznici.

Kako je najavio, uskoro kreće i rekonstrukcija KC Vojvodine u Novom Sadu, ali i KBC Bežanijska kosa gde će biti izgrađena dva dodatna onkološka bloka, sa dva nova linearna akceleratora za zračnu terapiju.

“Želimo da KBC Bežanijska kosa bude bolje pripremljena za jesen nego što je to danas. Želim da čestitam svim lekarima da im kažem ogromno hvala, da ceo svet ne može da proizvede aplauze koje oni zaslužuju”, rekao je Vučić.

Izvor: mondo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *