100 hiljada evra donacije bolnici u Aranđelovcu

100 hiljada evra donacije bolnici u Aranđelovcu

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina danas je prisustvovala svečanom uručenju donacije Opštoj bolnici u Aranđelovcu, vrednoj više od 100 hiljada evra.

Nj.K.V. princezu Katarinu dočekao je predsednik opštine Bojan Radović, direktorka bolnice Nina Jeličić i zaposleni u zdravstvenom sektoru.

Bojan Radović izrazio je zahvalnost povodom uručenja vredne pomoći: “velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas na svečanosti povodom izuzetne donacije koja je uručena zdravstvenom centru u Aranđelovcu. Oprema koju smo dobili u vrednosti preko 100 hiljada evra doneće veliko unapređenje službe medicinske nege naših sugrađana. Vaše visočanstvo, želim da Vam se zahvalim na nemerljivoj pomoći i pažnji koju ste nam posvetili. Zaista ste mnogo učnili da podignemo na još veći nivo usluge koje pružamo u cilju zdravstvene zaštite svih pacijenata naših lekarskih ustanova,” rekao je predsednik opštine Aranđelovac.

Ova donacija omogućena je uz pomoć projekta C.U.R.E humanitarne organizacije iz Denvera u državi Kolorado. Princeza Katarina rekla je da će kraljevska porodica i njena fondacija nastaviti da pomažu razvoju Aranđelovca i zahvalila se na gostoprimstvu.

Najvažnija vest u proteklih nekoliko decenija je početak kompletne rekonstrukcije zgrade Opšte bolnice i objekata u sklopu bolničkog kompleksa. Sredstva su odobrena, dobijene sve dozvole od nadležnih instanci i očekuje se da će početak radova biti u narednih nekoliko nedelja. Vrednost celokupnog projekta sa pratećom opremom biće veća od 10 miliona evra. Više od 80 hiljada pacijenata, iz aranđelovačke i okolnih opština, koji gravitiraju ka Opštoj bolnici, moći će da imaju najbolje uslove za lečenje i oporavak u čitavom regionu. Ogromnu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije za razumevanje potreba našeg grada i njegovih stanovnika, poručio je Bojan Radović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *