Vučić: OGROMNA vest za Srbiju, mnogo sam srećan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sjajna vest za Srbiju rang lista uglednog časopisa Fajnenšel tajms na kojoj se Srbija nalazi na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija.

Prema najnovijoj rang listi za 2019. godinu, koju objavljuje specijalizovani servis Fajnenšel tajmsa (FT), Srbija je na čelu rang liste sa indeksom od 11,92 poena, što je za 1,33 indeksnih poena više u odnosu na prošlu godinu.

Naša zemlja privukla je, kako se navodi, 107 projekata direktnih stranih investicija u 2018, odnosno za 26 više nego 2017, što je rast za gotovo jednu trećinu.

“Ja sam primetio da su to svi naši mediji stidljivo prenosili, otprilike to nije tačno, možda je neko platio Fajnenšel tajms… Ali, Srbija je postigla izvanredan rezultat i mnogo sam srećan zbog toga”, izjavio je Vučić jutros za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da je Srbija dobila potvrdu od upravo najuglednijeg lista u celom svetu koji se bavi finansijama i ekonomijom.

“Imaćemo ove godine još viši nivo stranih investicija i želimo da nastavimo da radimo, to je naš posao”, istakao je Vučić i dodao da Srbija postaje drugačija zemlja što se vidi i kroz nove puteve, pruge….

Predsednik Srbije je rekao da će zbog izveštaja FT-a Srbija “pasti za oko” ozbiljnim svetskim i evropskim kompanijama.

“Ne postoji ozbiljna svetska i evropska kompanija koja neće proveriti kakva je sitaucija u Srbiji, kakvi su uslovi, subvencije, podrške države, kakva je radna snaga…”, rekao je Vučić.

izvor: mondo.rs

izvor slike: mondo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *