Grandiozni projekat rekonstrukcije stare zgrade škole “Milan Ilić Čiča” i izgradnje sportskog terena

Predsednik opštine Bojan Radović i njegov zamenik Miladin Jakovljević obišli su juče prostor oko “Čičine” škole, gde se privode kraju radovi adaptacije prostora za predškolsko i produženi boravak dece.

Grandiozni projekat rekonstrukcije stare zgrade škole “Milan Ilić Čiča” i izgradnje sportskog terena biće okončan sledeće nedelje. U galeriji fotografija možete videti kako će izgledati unutrašnjost objekta, fasada i sportski teren. Istorijska zgrada koja je bila pred rušenjem, danas izgleda lepše nego ikada ranije.

Kao što je najavljeno krajem prošle godine, radovi na rekonstrukciji stare zgrade OŠ “Milan Ilić Čiča” su skoro gotovi. Vrednost radova je veća od 90 miliona dinara.

Novoizgrađeni objekat imaće 4 prostorije za produženi boravak učenika i 3 prostorije za decu predškolskog uzrasta. Na taj način oko 80 dece dobiće priliku da bude upisano u ovu ustanovu.

Objekat sagrađen 1885. godine, u kome je prvobitno bila OŠ “Svetolik Ranković”, a kasnije i škola “Milan Ilić Čiča”, biće potpuno preuređen, a u dvorištu škole biće napravljena dva nova sportska terena. Sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *